Nimic
nu este mai relaxant decat momentele de liniste petrecute in propria locuinta
cu o vedere grozava si razele calde ale soarelui sa patrunda prin intermediul
ferestrelor. Asadar, acestea reprezinta, poate, una dintre cele mai ideale
modalitati de a aduce inauntru peisajul de afara si de a conecta locuinta cu
exteriorul. Cu toate acestea, alegerea ferestrelor de apartament se poate dovedi
a fi o decizie mai dificila decat pare la prima vedere.
Alegerea ferestrelor care
respecta stilul arhitectural
Intotdeauna specialistii vor recomanda alegerea ferestrelor de apartament din aluminiu datorita numarului ridicat de avantaje promise, insa este esentiala respectarea aspectului cladirii. Fie ca aveti o locuinta moderna care dispune de ferestre din podea pana in tavan, fie o locuinta traditionala cu ferestre clasice, stilul arhitectural trebuie pastrat.
Scopul servit de ferestre
In timp ce functia de baza a ferestrelor este aceea de a lasa lumina sa intre, acestea pot servi si ca o usa glisanta in cazul locuintelor, fiind ca o trecere dintr-o incapere catre o terasa, insa pot fi si fixe sau avand rol ormanental sau estetic. Alegerea camerelor in care ferestrele vor fi montate este important, insa si vederea de care se beneficiaza trebuie luata in calcul, precum si posibilitatea ca lumina naturala sa patrunda catre spatiile mai intunecate.
Aluminiul
Acesta reprezinta un material durabil, comun, care poate fi folosit pentru intreaga rama sau doar pe partea exterioara, intarind ferestrele din lemn sau alte materiale. Daca se foloseste tamplaria din aluminiu, este important ca ferestrele sa asigure o bariera termica astfel incat caldura si raceala sa nu fie transmisa prin intermediul ramei. In ciuda faptului ca ferestrele de apartament din aluminiu sunt mai costisitoare decat cele din PVC sau lemn, avantajele sunt numeroase, iar durata de viata de peste 50 de ani joaca un rol important in alegerea acestui material.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu