joi, 6 noiembrie 2014

Din nou despre Zagreb

Daca sunteti mari iubitori de arta, daca vreti sa vizitati un oras care va imbogateste experienta culturala cu fiecare strada strabatura, cu fiecare muzeu vizitat sau chiar cu fiecare cladire ce are un trecut, atunci trebuie sa alegeti Zagrebul. Procesul este simplu: cautati 2 bilete de avion cat se poate de ieftine, un hotel care sa satisfaca cerintele de confort si apoi incepeti etapa de documentare. 

La bilete de avion si cazare nu prea va pot ajuta deoarece depinde foarte mult de perioada in care mergeti, de bugetul pe care il aveti si mai ales cu cat timp inainte incepeti cautarile - oricum, recomand cu caldura agentia TravelDesk. La capitolul documentare va pot da, din fericire cateva sfaturi deoarece tocmai m-am intors dintr-un city break in Zagreb. Monumente interesante gasiti in centrului orasului, in nord, (cetatea Medvedgrad) si ar mai fi cartierul medieval Kaptol unde este magnifica catedrala gotica a orasului. In materie de vizite, nu trebuie sa ratati Galeria Strossmayer, Muzeul Artei naive, Muzeul Mimara, galeria Strossmayer Gallery of old Masters, Muzeul Etnografic si Muzeul Arheologic. Pentru putina relaxare nu ezitati sa beti o cafea la una din numeroasele terase de pe Ilica, care desi este cea mai aglomerata strada din Zagreb, este incantatoare. 

Un pic mai departe, spre sud, in Orasul de Jos, numit Donji Grad, unde gasiti strada Masarykova care va va duce la Teatrul National, care dateaza din secolul al XIX-lea. Cand doriti o pauza de la cultura puteti oricand sa faceti o pauza la un restaurant sau cafenea unde sa va recapatati puterile, gustand o delicatesa locala. Si viata de noapte este un capitol la care Zagrebul sta foarte bine, asa ca nu va faceti griji, oricand gasiti aici ceva pe gustul tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu